Foredragsholderne og rundviserne på Montebelloobservatoriet

Teamet af foredragsholderne og rundviserne på Montebelloobservatoriet består af 9 personer.

Må vi præsentere:

Allan Reib

Allan er lærer og initiativtager til Montebelloobservatoriet og NOVA - Nordsjællands Astronomi Forening. Han har gennem 20 år skrevet om den aktuelle stjernehimmel til en lang række danske dagblade og i en årrække til "aktuel ASTRONOMI", Tycho Brahe Planetariums tidsskrift. Har undervist i astronomi i 22 år. Allan er formand for NOVA og den daglige leder af observatoriet. Ivrig foredragsholder

Anders Brix Iversen

Anders studerer datalogi på Københavns Universitet. Interessen for astronomi går langt tilbage. Efter at have lært at læse kastede Anders sig over astronomisk læsestof. Han fik en stjernekikkert i konfirmationsgave og kom endnu tættere på universets mangfoldige objekter. Anders er særlig interesseret i søgen efter liv i rummet og universets oprindelse.

Henrik Persson

Henrik arbejder som softwarespecialist og har beskæftiget sig aktivt med amatørastronomi siden 1995. Interessen har dog været der siden barndommen. Udover den rene visuelle nydelse ved at betragte stjernehimlen er Henrik især interesseret i kikkertstyring, astrofoto, digital billedbehandling og fortovsastronomi.

Henrik Rosenørn

Henrik er redaktør af www.astronomibladet.dk. Han er en erfaren underviser og foredragsholder med en baggrund i fysikstudiet. Henrik er også Cand. Merc. Har skrevet bogen, "Astronomi på PC", samt flere artikler om astronomi. Henrik er NOVAs kikkert - og astrofotoekspert.

Jørgen Schiøtt

Jøren er teknisk assistent og arbejder til daglig med mange former for teknisk dokumentation udført på computere. Jørgen er i al almindelighed teknisk interesseret, bl.a. har radioteknik hans interesse. Han har både set og hørt Sputnik 1 i 1957, og siden da interesseret sig for astronomi. Han glæder sig nu til at kunne præsentere observatoriets gæster for NOVA's 2 computerstyrede teleskoper.

Lasse Nilsson

Lasse studerer geografi ved Københavns Universitet. Er for øjeblikket i fuld gang med sit speciale inden for kulturgeografi. Har siden konfirmationsalderen været interesseret i astronomi. Lasse har en generel interesse i astronomi og rumfart. Nyheder og nye spændende opdagelser tiltrækker. Lasse er også glad for fortovsastronomi.

Michael Carlsson

Michael studerer datalogi på københavns Universitet. Han er for øjeblikket i gang med kandidatuddanelsen. Michael er særlig interesseret i billedbehandling, datamat-/robotsyn, animation/simulering og grafisk visualisering. Han har interesseret sig for astronomi så langt tilbage han kan huske og er særlig facineret af de æstetiske og visuelle oplevelser den funklende stjernehimmel byder på. Spetakulære fænomener som nordlys, stjerneskud og kometer er lige sagen.

Mogens Hansen

Efter en lang karriere som pilot i Flyvevåbnet og mange timer i små, klaustrofobiske fly-cockpits har Mogens nu fået tid til sin gamle interesse: Astronomi og rumfart. Mogens er særlig interesseret i udviklingen indenfor den bemandede og ubemandede del af rumfarten.

Martin Sparre

Martin er matematisk student fra Frederiksborg Gymnasium 2006. Martin læser nu fysik på Købanhavns Universitet. Han er især interesseret i teoretisk fysik. Indenfor astronomien er det specielt "baghaveastronomi og astrofotografering", som interesserer ham.

Per Oleander Jørgensen

Per er uddannet civilingeniør i svagstrøm fra 1982. Siden Apollo æraen her Per været meget interesseret rumfart. Sidenhen er interessen skiftet til astronomi. Han er også interesseret i astrofoto og computerstyring af teleskoper og tilbringer mange stjerneklare nætter i sit eget observatorium.

Printvenlig version
Valid CSS! Valid XHTML 1.0 Strict
Kuppel
Montebelloobservatoriet.dk
Tagkant
Hovedside
Observatoriet: beliggenhed, historie, kuppel, udstyr, billeder
Information: �bningstider, priser, reservation, foredrag, n�r man bes�ger observatoriet, arrangementer, observationsprogram, forevisningsgruppen
Himlen nu
NOVA: medlemskab, aktiviteter, billeder
Sponsorer
Kontakt
Links